Julekonserter (2012-2017)

Julekonsert 2017

Vise menn fra Østerland

Vise menn fra Østerland er en julefortelling av Stavangerforfatteren Andreas Jacobsen, eller Ajax, som han var mest kjent som. I tillegg til folkelige historier fra Stavangermiljøet, folkeliggjorde han også juleevangeliet på sin egen lune måte. Mest kjent er «De små armane». I fjor delte vi «Ein kverdag i Betlehem» med dere. I år velger vi oss «Vise menn fra Østerland».

Hvordan var det da de vise mennene fra Østerland dro i verden ut på stand? Fant de kongen? De tre er hovedpersonene i et av Ajax’ juleevangelier. Kor Amazing pakker historien inn i kjente og litt mindre kjente julesanger. Velkommen til en ettertenksom førjulsstund i fojaeen i Tasta kirke.

Julekonsert 2016

Ein kverdag i Betlehem

Josefs julevise er en sang om det rare Josef opplevde med en kjæreste som ble gravid uten at han forstod hvorfor. De fleste menn ville kanskje forlatt henne og tvilt på hennes «gode røverhistorie». Men Josef så gløden i øynene på Maria…  Hør resten av historien og forstå hvorfor Josef trodde på henne og hvorfor han fikk ta del i noe større enn de to som ble tre…

Hva om vi virkelig fikk «Himmel på jord»?
Vi ser sporene, men tør vi å SE dem? Jan Vincent Johannessen og Vemund Enger har sammen laget en flott sang om å være her når det skjer og se det som skjer. Trond Granlund og Marie Arredondo har laget flotte versjoner. AmaZing tør også å presentere sin. Tør du å komme å høre på og forstå hva julen dreier seg om?

Hvordan kan det ha vært; å ha opplevd englesang og det lille barnet i krybben, for så å komme hjem fra nattskift og prøve å fortelle? Sauegjeteren Johannes er hovedpersonen i Ajax’ alternative juleevangelium. Koret AmaZing pakker historien inn i kjente – og litt mindre kjente julesanger. Velkommen til en ettertenksom førjulsstund i foajéen i Tasta kirke.

Julekonsert 2012

Josef + Maria = Sant

Like før jul i 2012 fikk vi plass i Petrikjelleren. Sammen med ungdomskoret Shout og formidler Ine Linn Marthinsen fikk vi fortalt en litt annerledes historie om dette merkverdige paret Josef og Maria. Som ble «= sant»